ولادت کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه سلام ا... علیها را محضر آقا حجه الحسن(عج) و تمامی عاشقان اهل بیت (ع) تبریک و تهنیت عرض می نمایم .
کارت پستال درخواستی طراحان

فضیلت زیارت حضرت فاطمه معصومه (س)

تأکید و توصیه‏اى که نسبت به زیارت قبر حضرت معصومه علیهاالسلام در روایات دیده مى‏شود، شگفت است و ما را به مقام و منزلتش بیشتر واقف مى‏سازد.

پاداش زیارت مدفن او «بهشت» است. این، در بیشتر روایات مربوط به زیارتش آمده است. تشویق به زیارت او، از زبان امام صادق، امام رضا، امام جواد علیهم السلام و ... نقل شده است. سعد بن ‏سعد از امام رضا علیه السلام در این باره مى‏پرسد، حضرت پاسخ مى‏دهد: «مَنْ زارها فَلَه الجنَة»؛ «کسى که او را زیارت کند پاداشش بهشت است.»

در حدیث دیگرى که سعد روایت مى‏کند، چنین است که امام رضا علیه السلام از او مى‏پرسد: اى سعد! قبرى مربوط به ما اهل بیت نزد شماست؟ پاسخ مى‏دهد: آرى فدایت شوم، قبر فاطمه، دختر موسى ـ علیهماالسلام. آنگاه حضرت مى‏فرماید: آرى! هر کس با معرفت به حقش، او را زیارت کند، بهشت براى اوست: «نَعَم، مَنْ زارَها عارفا بحقِّها فَلَهُ الجنّة.»

اما این شرطِ «عارفا بحقّها» مهم و در عین حال دشوار است. گرچه امروز، به توصیه امامان، زائران بسیارى همه‏ روزه در طول سال، از همه جا به دیدار مرقدش مى‏آیند و در حرمش و کنار ضریحش رو به قبله مى‏ایستند و 34 مرتبه «الله‏ اکبر»، 33 مرتبه «سبحان ‏الله‏» و 33 مرتبه «الحمدلله‏» مى‏گویند، سپس به خواندن زیارتنامه‏اش مى‏پردازند، ولى آیا همه زائران یکسانند؟ و آیا همه با یک روحیه و احساس و معرفت، به زیارت این حرم مى‏آیند و فرازهاى زیارتنامه را مى‏خوانند؟

کارت پستال درخواستی طراحان

توشه زائران از این زیارت چیست؟ و آیا همه بهره مى‏برند، یا برخى دست خالى از این «بازار معرفت» برمى‏گردند؟

امام امت «قدس‏سره» در سال‎هاى پیش از تبعید، هر روز بعد از درس، غروب تا موقع نماز، یک تشرّف مختصر به زیارت حضرت معصومه علیهاالسلام داشتند و این کار، به طور مداوم بود.

در این همه سال که موسى بن‏جعفر علیهماالسلام در زندان‎هاى مختلف به سر مى‏برد. امام رضا علیه‎السلام عهده‏دار تربیت و متکفل زندگى خواهرش حضرت معصومه و دیگر خواهران است. در نبود پدر، رسالتِ رهبرى و مسؤولیت رسیدگى به تربیت فرزندان و حل مشکلات خانواده امام محبوس، بر دوش اوست. حتى رسیدگى به خاندان‎هاى علوى که امام کاظم علیه السلام سرپرستى یا سرکشى و رسیدگى به آنان را عهده‏دار بوده، در این دوران سخت و غم‏آلود، بر عهده حضرت رضاست.

علامه طباطبایى«رحمة‏ الله‏ علیه» هنگام روزه، پیش از افطار به حرم مشرف مى‏شدند و با بوسه بر مزار این بانو، روزه خود را مى‏گشودند.

حکیم عارف، مرحوم ملاصدراى شیرازى که مدت‎ها در روستاى «کهک» قم به سر مى‏برد، هرگاه یک مشکل علمى و گره فلسفى برایش پیش مى‏آمد، یا از حل یک مسأله فلسفى در مى‏ماند، آهنگ زیارت قبر دختر موسى بن‏ جعفر علیهماالسلام مى‏کرد و فاصله چهار فرسخ تا قم را مى‏پیمود و در این زیارت قبر و التجاء و استمداد از روح بلند حضرت معصومه علیهاالسلام مشکل علمى خود را حل مى‏کرد و به محل اقامت خود برمى‏گشت.

کارت پستال درخواستی طراحان

این بزرگواران، از «زیارت» چه مى‏دیدند و مى‏یافتند که ما نمى‏یابیم؟ بى‏شک، معرفت آنان بیشتر بود، در نتیجه بهره روحى‏شان هم از زیارت، افزون‎تر بود.

قم، حرم اهل بیت عصمت است و شوق زیارت قبر این بانوى عظیم، دل‎هاى مشتاق و گام‎هاى ره‎پوى را همواره به این «مرقد» کشانده است.

دریغ است کنار دریا زیستن و تشنه بودن! ...

وقتى دیگران براى زیارت حرمش از شهرهاى دیگر مى‏آیند و حتى زائرانى از پاکستان، کویت، لبنان، بحرین و کشورهاى مختلف شیعه‏نشین زائر قبر او مى‏شوند، از ساکنان این شهر و مردم قم، که در کنار این «کوثر ثانى» از رحمت خدا و برکت‎هاى او برخوردارند، انتظارى بیشتر است.

زائران حرمش، هنگام تشرّف باید خود را ایستاده در برابر آینه‏اى از کمال و بصیرت و عفاف و علم ببینند و از شایستگى‏ها، فضیلت‎ها، ایمان و اخلاقش اسوه و الگو بگیرند. زیارت، در این صورت است که اثر تربیتى خواهد داشت. اگر براى زیارت، پاداش و اجر عظیم است، به خاطر سازندگی‎هاى آن و تأثیرگذارى در فکر، روح، اخلاق و زندگى زائر است.

با این حساب، حرم فاطمه معصومه، یک مهد تربیت روح و مرکز تعلیم کمال است؛ اگر زائر را چشمى بینا و قلبى آگاه باشد
کارت پستال درخواستی طراحان
ای بهار آرزوی نسل فردا،دخترم / ای فروغ عشق از روی تو پیدا، دخترم
چشم وگوش خویش را بگشا کز راه حسد / نشکند آیینه ات را چشم دنیا، دخترم
دست در دست حیا بگذار وکوشش کن مدام / تا نیفتی در راه آزادی از پا، دخترم
کوه غم داری اگر بر دوش دل همچون پدر / دم مزن تا می توانی از دریغا، دخترم
با مدارا می شوی آسوده دل،پس کن بنا / پایه رفتار خود را بر مدارا، دخترم



نظر  

نوشته شده توسط زهرا در دوشنبه 91/6/27 ساعت 10:11 عصر موضوع | لینک ثابت